Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Headers and client library minor version mismatch. Headers:100137 Library:50560 in /www/htdocs/okomedia/includes/connect.inc.php on line 2

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /www/htdocs/okomedia/includes/connect.inc.php:2) in /www/htdocs/okomedia/includes/module_page.inc.php on line 15
OKO Media - Cursussen

Cursussen

Aanmelden: stuur een e-mail met uw naam, adres en telefoon nummer naar info@okomedia.eu 

De cursussen starten bij voldoende aanmeldingen. Naast de cursussen (groepsverband) kunt u ook privé lessen nemen.


Digitale fotografie – basis cursus

Aantal lessen: 10

Prijs: € 249

In deze beginnerscursus leert u de digitale camera kennen. In de eerste lessen krijgt u een grondige uitleg over de theorie van het fotograferen. U maakt kennis met begrippen als diafragma, sluitertijd, belichting en resolutie. Daarna ontdekken we samen allerlei vormgevingsfactoren die invloed hebben op de kwaliteit van een foto. Hierbij kunt u denken aan de invloed van licht (kunstlicht, zonlicht, tegenlicht maar ook nachtfoto's), kleur, lijnen en compositie. We fotograferen samen en bespreken de foto's. Dit bespreken van foto's is een belangrijk onderdeel van de cursus. Het leert ons welke factoren maken dat een foto als een mooie foto wordt gezien (wat geeft een foto net iets extra's) en we leren van elkaars ideeën en visie. In de cursus leert u verder de basisvaardigheden voor het bewerken van uw foto's op de computer. Doel van de bewerkingen is verbeteren van de foto's. Aan de orde komen bijvoorbeeld aanpassen van helderheid, contrast, kleuren, kleurverzadiging, omzetten van kleur naar zwart-wit en retoucheren, klaarmaken van een foto voor het versturen via e-mail of het afdrukken.Ook zal aandacht zijn voor de geschiedenis van fotografie. 

In mijn lessen streef ik naar voldoende kennisoverdracht zodat u in alle situaties goed kunt fotograferen. De technische kant wordt op een begrijpelijke manier uitgelegd, ook voor mensen die niet veel aanleg voor techniek hebben. Daarnaast komen esthetische, gevoelsmatige en vormgevingsaspecten aan de orde. In de cursus is veel aandacht voor het bespreken van eigen foto's en van foto's van toonaangevende fotografen. Door deze besprekingen leert u alle kennis in de praktijk brengen. U zult merken dat u al na een aantal lessen anders gaat kijken naar de wereld om u heen. In de cursus zal minimaal twee keer worden gefotografeerd op een gekozen locatie, zodat u in de praktijk kunt oefenen en dingen die u tegenkomt met de docent en met elkaar kunt bespreken. We kunnen met elkaar een goede fototentoonstelling bezoeken.

Het is niet nodig om aan het begin van de cursus een eigen fototoestel te hebben.Tijdens de eerste les krijgt u informatie over camera's, zodat u daarna uw keuze kunt maken. Het is wel nodig om in de tweede deel van de cursus een laptop met een programma voor beeldbewerking erop (bij voorkeur Photoshop of Photoshop Elements van Adobe) mee te nemen. Als u nog geen beeldbewerkingsprogramma heeft, wacht u nog tot de eerste les, u krijgt dan uitleg over verschillende programma’s. U kunt na de cursus aansluiten bij de vervolgcursussen en de korte cursus Digitale beeldbewerking.

Aanmelden: stuur een e-mail met uw naam, adres en telefoon nummer naar info@okomedia.eu

 

Digitale fotografie - verdieping

Aantal lessen: 10

Prijs: € 249

Deze cursus is gericht op de verdieping en verbreding van de kennis en ervaring en is geschikt voor mensen die al meer ervaring hebben met digitale fotografie en/of de basiscursus hebben gevolgd. In deze cursus is aandacht voor het kijken naar het werk van andere fotografen en kunstenaars. Hierdoor wordt u geprikkeld om op een andere manier te kijken naar de wereld om u heen en fotografie als middel om dingen vast te leggen. U doet zo inspiratie op en leert op een creatieve manier foto's maken. 

Naast deze nieuwe thema's grijpen we terug op toepassen van technische aspecten en verdiepen we de kennis over esthetische en gevoelsmatige aspecten van fotografie. Een aantal thema's die aan de orde komen zijn: schrijven met licht, landschapsfoto's, portretfoto's maken, stillevens maken en abstractere foto's maken. Voor mensen die het interessant vinden, kan ook aandacht zijn voor het leren fotograferen van eigen ideeën of foto's maken bij een gedicht of een muziekstuk verbeelden in een foto.

 

Digitale fotografie – snel leren

Aantal lessen: 5

Prijs: € 125

Deze cursus stelt u in staat om in een korte tijd het digitaal fotograferen eigen te maken. De elementen die aan bod komen zijn dezelfde als in de cursus Digitale fotografie (begin). Het tempo van leren ligt hoger. De cursus is goed te combineren met de cursus Digitale beeldbewerking.

Met de opkomst van digitale fotografie wordt fotograferen steeds laagdrempeliger. Iedereen wil meedoen, maar dat mag liefst niet te veel tijd en geld kosten. Deze cursus is zo ontworpen dat het mensen in staat stelt om snel goed te leren fotograferen. Zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. De cursus is geschikt voor beginners, maar ook voor mensen die al langer bezig zijn met fotografie maar hun kennis willen opfrissen.

Het is niet nodig om aan het begin van de cursus een eigen fototoestel te hebben. Tijdens de eerste les krijgt u informatie over camera's, zodat u daarna uw keuze kunt maken.

De cursus bestaat uit drie onderdelen: theorie, fotograferen en het bespreken van de foto's. In de theorielessen worden alle facetten van de camera, lenzen, lichtmeten, belichten, programma's, knopjes, eigenschappen van digitale foto's, witbalans, resolutie, voorbereiding van foto's om via e-mail te verzenden of af te drukken. Tijdens het fotograferen passen we de theorie toe. De foto's die u hebt gemaakt worden vervolgens geanalyseerd en besproken. Deze onderdelen komen afwisselend aan bod, zodat u telkens met al deze facetten in aanraking komt.

 

Digitale beeldbewerking

Aantal lessen: 7

Prijs: € 199

De kunst van de digitale beeldbewerking krijgt u in een kort tijdsbestek onder de knie zodat deze cursus een passende aanvulling is op de cursussen Digitale fotografie. De technische kant van het beeldbewerken wordt op een begrijpelijke manier uitgelegd, ook voor mensen die niet veel aanleg voor techniek hebben. Als u vooral oog voor techniek hebt kunt u toch veel leren van de wijze waarop ik esthetische, gevoelsmatige en vormgevingsaspecten behandel. 

Tijdens de cursus heeft u een eigen laptop met een programma voor beeldbewerking erop nodig (bij voorkeur Photoshop of Photoshop Elements van Adobe). Als u nog geen beeldbewerkingsprogramma heeft, wacht u nog tot de eerste les, u krijgt dan uitleg over verschillende programma’s.

 

Digitale fotografie (voor professioneel gebruik)

Aantal lessen: 15

Prijs: € 499

Deze cursus is speciaal bedoeld voor reclamemakers, grafisch ontwerpers, web ontwerpers, architecten, makelaars, kunstenaars of studenten fotografie. Deze curus is ook uitermate geschikt voor mensen die voor hun werk een website onderhouden en mensen die hoge eisen aan hun foto's stellen. Aan de hand van opdrachten die bij uw specifieke situatie aansluiten, leert u foto's maken die in technisch en esthetisch opzicht aan een bepaald doel voldoen. 

In de cursus leert u wat ervoor nodig is om de opdrachten die u beroepshalve krijgt goed uit te voeren. Om deze cursus te volgen hoeft u (nog) geen eigen camera te hebben. Aan het begin van de cursus wordt individueel bekeken welke uitrusting voor u het meest geschikt is.

Het lesprogramma wordt voor elke groep afzonderlijk ontworpen en aangepast, afhankelijk van het niveau en de behoefte van de deelnemers. Alles wat nodig en technisch uitvoerbaar is, wordt in het programma opgenomen. Er is een breed scala aan mogelijkheden, van de eerste beginselen van fotografie tot specialistische onderwerpen. Tijdens de eerste les wordt geïnventariseerd wat in het programma moet worden opgenomen.

De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Fotograferen, theorie

 • Fotograferen, praktijk

 • Analyse van eigen foto's en foto's van toonaangevende fotografen

 • Beeldbewerking

De deelnemers krijgen individuele opdrachten die aansluiten bij hun eigen behoefte. De voortgang wordt regelmatig geëvalueerd. Cursisten wordt gevraagd op de eerste les een selectie van 30 eigen foto's en (voor zo ver u die al hebt) hun eigen uitrusting mee te nemen.


Fotocursus of workshop op maat
Als u wilt een workshop of fotocursus die op maat voor u samengesteld is bent u hier op juiste adres. De docent kan voor uw school, bedrijf, vereniging enz. een fotoactiviteit samenstellen die helemaal op uw wensen toegesneden is. Er zijn vele mogelijkheden om er uit te kiezen – het fotograferen, digitaal beeldbewerken, foto’s bespreken, theoretische informatie, om maar een paar meest voorkomende onderwerpen te noemen. Maar u kunt ook denken aan iets meer specialistisch – landschap, portret, bewegende onderwerpen, architectuur, reportage, het fotograferen op reis en vakantie enz. Dat alles kan gecombineerd worden met een leuke uitstapje, of kan in uw eigen ruimte plaatsvinden. Laat u uw wensen weten en u krijgt een voorstel die we verder in overleg kunnen aanpassen of misschien iets anders bedenken.Fotografie voor schoolkinderen 
Deze activiteit is bedoeld voor schoolkinderen. Die leren foto`s maken met een eigen digitale camera en ze fotograferen binnen en buiten de school. De kinderen werken samen en zelfstandig en maken ze o.a. de portret foto's onderling. De foto`s worden daarna bewerkt. We maken dan een tentoonstelling van de foto's of een collage. Een eigen (foto) blog maken op internet behoort tot mogelijkheden. Locatie:op schoolPrivé lessen
Deze activiteit is bedoeld voor iedereen die fotografie wilt leren of zich in verdiepen. De begeleiding is individueel en er komen alle facetten aan bod die u zelf nodig hebt. Uurprijs €60,-Lezingen reisfotografie
De lezingen over reisfotografie toegespitst op de bepaalde bestemming(en). Tijdens de lezing krijgt u uitleg over de theoretische aspecten van het fotograferen op reis, en de specifieke informatie over de bestemmingen. Tijdens de lezingen worden foto’s van de bestemmingen vertoond.U kunt kiezen tussen Frankrijk (Ardeche en Provence), België, Portugal, Duitsland, Tsjechië (Praag), Kroatië, Turkije, of een combinatie daarvan. U krigt gelegenheid om vragen te stellen. U moet voor een geschikte ruimte en een beamer zorgen.


WIJZIGINGEN VOORBEHOUDEN!